2014. március 28., péntek

Petrezselyem krémleves

Ez a finom leves a petrezselyem friss ízét és jótékony hatásait egyesíti magában. A legjobb ha a petrezselymet frissen szeded a fűszerkertedből, vagy piacon vásárold meg. Ehhez a leveshez inkább mellőzd a nagyobb áruházak petrezselyemkínálatát.

Vágj fel apróra 1 fej vöröshagymát, kockázz fel 1-2 fehérrépát és 2 burgonyát. Apríts fel 4 csokor friss petrezselymet. 2 evőkanál vajon pirítsd meg a hagymát, a répát és a burgonyát, 2-3 percig, majd add hozzá a petrezselyemzöldet. Öntsd fel 1 liter zöldséglevessel és forrás után még 10-12 percig főzd. Ha kész botmixerrel vagy a turmixgépben pépesítsd össze. Hozzáadhatsz 1 dl tejfölt. Tálaláskor szórd meg aprított petrezselyemmel és sajtos pirítóssal kínáld.

Bevásárlólista
1 fej vöröshagyma
1 nagyobb vagy 2 kisebb fehérrépa
2 burgonya
4 csokor friss petrezselyem
zöldségleveskocka
vaj
tejföl
bagett
sajt

forrás:www.mr-fothergills.co.uk

forrás: www.healthyfoodwelcome.com

forrás: www.simplyrecipes.com

forrás: www.gayathriscookspot.blogspot.com


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése