A kuszkusz Észak-Afrikai étel, ott nemzeti eledel. Mi készen megvásárolhatjuk, nem kell nekünk elkészíteni búzadarából, fáradtságos munkával, az alapanyagot, csak megfőzzük, fűszerezzük és már kész is a finomság.
forrás: www.tasteandseekitchen.blogspot.com
Főzése rettenetesen egyszerű: forralj vizet egy lábosban, másfélszer annyit amennyi kuszkuszt meg szeretnél főzni. Ha felforrt öntsd bele a kuszkuszt és fedd le. 15 percig hagyd állni és máris kész, szépen beledagad a főzőedénybe. Forralás előtt a vizet sóval és a kedvenc fűszereiddel ízesítsd meg.
Készítsd el a cukkinit is hozzá: ha akarod hámozd meg, de finom zsenge, akkor héjastul is elkészítheted. Vágd fel vékony karikákra, tedd bele egy serpenyőbe (a teflon vált be nekem a legjobban ehhez az ételhez), önts rá olajat, ízlésednek megfelelő mennyiségben. A napraforgó és az olíva jól illik hozzá. Süsd meg a cukkini karikákat, ha kész keverd össze a kuszkusszal.
Sült cukkini karikák
forrás: www.washingtonian.com
Nálunk is kapható
fotó: Banga Szilvia
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése