Mai sütnivalónak egy régi-régi pogácsa receptjét költöttük át, reform lisztekkel fogjuk elkészíteni. Egy klasszikus burgonyás pogácsa újraértelmezve.
Főzz meg 25 dkg burgonyát héjában vagy meghámozva. Ha héjában főzöd kicsit karakteresebb burgonya íze lesz a poginak. Ha megfőtt törd jól össze. Amíg hűl keverj össze 10 dkg tökmaglisztet 15 dkg zabpehelyliszttel és 25 dkg vajjal, majd add hozzá az összetört burgonyát, és gyúrj tésztát belőle. 2 teáskanálnyi sót adj hozzá. A vaj amit használsz legyen hideg.
1 éjszakán át pihentesd hideg kamrában vagy a hűtőben. Én kipróbáltam 1 éjszakás és 4 órás pihentetéssel is, mindkettő nagyon finom lett. Nyújtsd ki, szagass belőle kis pogácsaformákat és kivajazott tepsibe tedd bele. 20 percig kell sütnöd 180°C-on, a sütőt melegítsd elő.
fotók: Banga Szilvia
recept: Kákonyi Ildikó
Bevásárló lista
burgonya
tökmagliszt
zabpehelyliszt
vaj vagy kókuszvaj
só
Az eredeti, klasszikusan búzalisztből
fotó: Banga Szilvia
eredeti recept: a szeretetrehangoltan blogon
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése