2014. május 2., péntek

Pogácsa tökmaglisztből

Mai sütnivalónak egy régi-régi pogácsa receptjét költöttük át, reform lisztekkel fogjuk elkészíteni. Egy klasszikus burgonyás pogácsa újraértelmezve.


Főzz meg 25 dkg burgonyát héjában vagy meghámozva. Ha héjában főzöd kicsit karakteresebb burgonya íze lesz a poginak. Ha megfőtt törd jól össze. Amíg hűl keverj össze 10 dkg tökmaglisztet 15 dkg zabpehelyliszttel és 25 dkg vajjal, majd add hozzá az összetört burgonyát, és gyúrj tésztát belőle. 2 teáskanálnyi sót adj hozzá. A vaj amit használsz legyen hideg.

1 éjszakán át pihentesd hideg kamrában vagy a hűtőben. Én kipróbáltam 1 éjszakás és 4 órás pihentetéssel is, mindkettő nagyon finom lett. Nyújtsd ki, szagass belőle kis pogácsaformákat és kivajazott tepsibe tedd bele. 20 percig kell sütnöd 180°C-on, a sütőt melegítsd elő.




fotók: Banga Szilvia
recept: Kákonyi Ildikó

Bevásárló lista
burgonya
tökmagliszt
zabpehelyliszt
vaj vagy kókuszvaj

Az eredeti, klasszikusan búzalisztből
fotó: Banga Szilvia

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése