2014. június 27., péntek

Fagyi másképp

Ki ne szeretné a finom hideg gyümölcsös, édes fagylatot. Házilag is készíthetsz olyan fagyit, ami biztos hogy nem tartalmaz nem természetes eredetű összetevőket. A tejes saját receptem, a tej nélküli pedig Lénárt Gitta könyvéből származik. Mindkettő nagyon finom. 

Tejes gyümölcsfagyi
Többféle gyümölcsből kipróbáltam, és az állaga miatt a vegyes erdei bogyók, a málna, a meggy, az eper és a banán bizonyultak jónak. Ezek közül vágj apróra és fagyassz le 2 tejfölös pohárnyi mennyiséget. Készítheted vegyesen is, az eper a banánnal például nagyon finom. Ha megfagyott tedd a turmixgépedbe vagy a darabológépedbe. Önts hozzá egy doboz (általában 200-250 ml) habtejszínt, és 1-2 teáskanál porcukrot, ha szereted az édesebb ízeket, de így már nem lesz teljesen természetes íze. Turmixold össze és azonnal fogyasztható. Gyorsan olvad és visszafagyasztva már nem olyan ízletes és krémes. 

forrás: www.girlichef.com

Tej nélküli fagyi
A hozzávalókat kell összeturmixolni és utána lefagyasztani. 1 csésze kesudiót, 1 csésze vizet, 1 banánt, 1 evőkanál édesítőszert a kedvencedből, 1 teáskanál vaníliaport, 2 evőkanál előzőleg beáztatott (vízbe) kókuszreszeléket vagy kókuszolajat és 1 csipet sót. Ez a fagyi alap, amelyhez bármilyen gyümölcsöt hozzákeverhetsz, vagy akár kakaót, fahéjat is. 
Ez egy sűrű krém állagú massza lesz, ezt tedd fagyi gépbe vagy valamilyen edényben a mélyhűtődbe. Ha a kívánt állagúra fagyott, fogyasztható. 

forrás: www.rawfoodsolution.com

forrás: www.sunwarrior.com

forrás: www.rawon10.com

Jó fagyizást!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése